Založ si blog

Ach, tie ženské časopisy…

Mám nervy zo všetkých ženských časopisov, ktoré momentálne vychádzajú.  Zásadne sa vyhýbam ich kúpe a keď sa mi náhodou raz do roka stane, že  podľahnem nejakému titulku, ktorý je samozrejme aj tak zavádzajúci, tak  to  vzápätí oľutujem. Vo všetkých sa totiž dookola omieľa to isté a asi už  žiadna redakcia na svete neuverejní niečo, čo by som už v minulosti niekde  nečítala.

Na prednej strane sa na nás vyškiera žena, respektíve modelka  s dokonale vyretušovanou tvárou bez škvrniek  a akýchkoľvek náznakov vrások a mimiky a telom bez  znamienok a prirodzených záhybov, ktoré by kazili celkový dojem z fotky. Pri pohľade na ňu má 99% z nás pocit, že je z inej  planéty a že taká dokonalosť ani neexistuje. Keby sa mám porovnávať  s  takýmito ženami, tak moje úbohé sebavedomie klesne na bod mrazu.

Na ďalšej strane nám odborníci na  výživu radia ako sa zbaviť našich zlých stravovacích návykov a ako prestať  jesť sladkosti, lebo sú strašne nezdravé a my aj tak vieme, že bez nich  dokážeme prežiť nejaký ten týždeň a potom aj tak cukru neodoláme.  Potrebujeme ho totiž pri fungovaní dôležitých telesných funkcií  a v rôznych obdobiach mesiaca v rozmanitých dávkach. Osobne by  som ani kávu bez cukru nevypila…Zaručené recepty na to, ako sa zbaviť  nadbytočných kíl síce fungujú, ale len dočasne, zmeniť totiž totálne svoje  stravovanie a vysvetľovať svojím kamarátkam prečo si nemôžete s  nimi  dať zmrzlinu alebo zákusok ku káve. Nereálne! :-)

Po prelistovaní niekoľkých strán s reklamami sa dozvieme, aké sú  najnovšie módne trendy určené samozrejme predovšetkým štíhlym ženám  s dlhými nohami. My ostatné máme smolu, módne výstrelky si nemôžeme kúpiť,  keďže naša postava nezodpovedá požadovanému profilu a vlastne by sme sa  mali z toho tešiť, lebo o rok  si tú vec na seba už nikto neoblečie. A napriek tomu má  podľa Britov najsexi zadok Beyonce. Kto sa má v tomto vôbec vyznať? Ale  dámy, nebojte sa, aj  kilá naviac sa  dajú zakryť vhodným oblečením, musíte si  vážiť samy seba a netrápiť sa módnymi ikonami, ktoré sa celý život  nenajedia a ktoré nemajú aj tak nič iné na práci len dobre vyzerať. Potom  sa dokonca dozviete, že mužom aj tak nezáleží na tom, aby ste mali dokonalú  postavu a neznášajú, keď im žena v posteli povie,  aký má veľký zadok,  brucho či stehná, pretože nepochopila, že keď s ňou dotyčný vliezol do postele, tak sa mu asi páči taká aká je. No už by som len niekoho upozorňovala  na svoje nedostatky!!!

Určite nebude chýbať strana  s  najnovšími kozmetickými prípravkami, ktoré vás už o týždeň zbavia  vrások a celulitídy, prezentované dievčinami, ktoré včera dosiahli  maximálne dvadsať rokov a na tele nemajú ani gram tuku.

V poslednom čase je často na  pretrase ženský rozkrok a jeho úprava. To, čo našich rodičov pred päťdesiatimi rokmi  vôbec  netrápilo, sa dnes stalo dôležitou súčasťou nášho života a muži určujú, či  chcú, aby žena vyzerala ako novonarodeniatko alebo zarastený prales. Nikto sa  však neopýta žien ako to vidia ony. Prečo sa úplne prirodzené veci, ktoré  berieme ako samozrejmosť musia rozpitvávať do nechutných detailov? Takisto  nemôže chýbať sexuálne okienko s najnovšími tipmi ako rozpáliť vášho partnera.  S nádejou, že sa dozvieme niečo, o čom sme doteraz nevedeli, sa  pustíme do čítania. Po chvíli konštatujeme, že podobný článok sme už kdesi  čítali, takže zase raz budeme musieť popustiť uzdu svojej fantázii  a poradiť si samy.

Mohla by som  pokračovať ešte dlho, paradoxom je, že  takýto časopis „prečítam“ za desať minút. Alebo som to s tým časovým  rozpätím prehnala?!

Vo všeobecnosti sa dá povedať, že  v týchto „úžasných“ plátkoch nenájdeme „to skutočné,“ čo k ozajstnému  životu naozaj potrebujeme a čo by malo byť len pozlátkom toho, čo umelo  nazývame štýl a imidž. Život je totiž dosť  nanič, ak ho riadime zaručenými radami  a návodmi a nevieme si ho užiť podľa seba…

Najfrekventovanejšie slovo v 21.storočí

02.03.2010

Keby sa robila štatistika, ktoré slovo sa v poslednom období začalo húfne používať, bolo by na prvých miestach slovo sex. Slovo, ktoré len niekoľko rokov dozadu bolo doslova tabu a v televízii sa programy s obsahom erotických scén označovali hviezdičkami. Dnes sa tak označujú len niektoré relácie nemenovaných staníc. Naše televízie niekdajšie označenie [...]

Asi si náročná…!?

02.03.2010

Tieto slová počúvam v poslednom čase tak často, že si ich asi vsugerujem. A nielen ja, ale mnohé moje kamarátky. Neviem v čom to bude, ale skrátka byť single je stále v povedomí mnohých ľudí niečo čudné. Hlavne tie kamarátky žijúce už roky v stálom partnerskom zväzku a nebodaj majúce na krku už aj nejakú ratolesť to nevedia pochopiť. Väčšina [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5582x
Priemerná čítanosť článkov: 1861x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy